Wat is branding / proces

In het begin was er branding.

Branding gaat om het omzetten van de waarden van jouw bedrijf in een visuele (en niet-visuele) identiteit die jouw bedrijf tot in de puntjes vertegenwoordigd.

Ontdek hier hoe wij dit doen.

1 / ontdekking

Waarom doe je wat je doet?
Wat is jouw verhaal?

Branding is teruggaan naar de basis. Wat zijn de drijfveren van jouw bedrijf? Wat is jullie doel? Waarom doen jullie wat je doen? Wat zijn de waarden van jullie bedrijf? Dit en nog veel meer vraagstukken zullen wij behandelen in de ontdekkingsfase. Maar waarom willen we dit weten? Om een zo goed mogelijk merk neer te zetten. Het gaat om erachter komen hoe jouw bedrijf zich onderscheidt van de massa en gedenkwaardig is.

2 / Strategie

Hoe kom je op een creatieve en
effectieve manier op de markt?

Als we een goed beeld hebben van jouw bedrijf en de doelen richting de toekomst kunnen we een effectieve en creatieve strategie opzetten voor jouw bedrijf. Hoe doen we dit? Na de ontdekking gaan we op onderzoek. Wat doet de concurrentie? Waar zijn zij te vinden? Wat maakt hun uniek en hoe past jouw bedrijf daar tussen? Op basis hiervan en de ontdekking worden er meerdere merkconcepten uitgewerkt. Deze concepten bevatten alles van logo, kleur gebruik, slogan en taalgebruik tot potentiële webdesigns. Van deze concepten wordt er één uitgekozen en die wordt verder uitgewerkt tot het merk van jouw bedrijf in de volgende fase.

3 / ontwikkeling

Laten we dit merk
gaan bouwen!

Nu dat de basis goed is kunnen we het merk van jouw bedrijf gaan bouwen. Dit houdt in het ontwerpen van jouw logo & huisstijl, visitekaartje, briefpapier, bouwen/ontwerpen van een unieke website en al het andere dat jouw bedrijf nodig heeft om te communiceren naar je (potentiële) klanten. Door samen te werken met verschillende professionals uit de creatieve sector (zoals, fotografen, videograven, tekst schrijvers en vormgevers) bouwt Brandid een merk dat zowel creatief als effectief is.

4 / onderhoud

Nu gaan we je merk toepassen.

Je fundering is gelegt. Nu kunnen wie hier op doorbouwen. Je klanten moeten je merk natuurlijk ook gaan zien en tegenkomen. Denk hierbij aan DTP werk en het up to date houden van je website. Maar ook SEO (zoekmachine optimalisatie) en content marketing.

Dingen die
we graag
delen

Alle blogs
ALLE BLOGS

Let’s turn your idea
into a brand

Heb jij een innovatief idee? Wil je een bedrijf starten? Of heb je al bedrijf, maar wil je jouw positionering en branding naar de next level brengen? Laat het weten!

Vrijblijvend gesprek
VRIJBLIJVEND GESPREK