Project

Busling

Busling is een platform waar je als particulier of als bedrijf gemakkelijk een touringcar/bus kan boeken. Een touringcar of bus boeken kost normaal gesproken veel tijd en gedoe, maar niet als het aan Busling ligt. Via de website van Busling kan je gemakkelijk binnen 1 minuut een touringcar of bus regelen.

Stijl Impressie

Voor dat we aan het ontwerpen van het logo waren begonnen hebben we eerst een stijl impressie gemaakt. In de stijl impressie geven we een indruk van hoe de huisstijl eruit kan komen te zien en hoe deze eventueel toegepast zou kunnen worden. Na akkoord van de stijl impressie zijn we het logo gaan ontwerpen.

Logo ontwerp

De slogan van Busling is "Ervaar het gemak" dit gemak en eenvoud hebben ook doorgevoerd in het logo ontwerp. Het logo representeert een touringcar/bus. Ook hebben we beweging in het logo gecreerd door middel van de strepen bij de "B". Het logo past perfect in een website navigatie balk, waar het logo ook het meest gezien gaat worden. De "B" kan ook los gebruikt worden als een icoontje voor bijvoorbeeld een app.


Website ontwerp

De uitdaging voor deze opdracht was om simpliciteit en betrouwbaarheid uit te stralen. Dat moest ook door gevoerd worden in het ontwerp voor de website. De website voor Busling moest eenvoudig zijn en makkelijk te navigeren. Het moest particulieren aanspreken maar ook bedrijven. Om het navigeren van de website makkelijker te maken hebben we Bob van Busling bedacht "uw online buschauffeur". Dit personage helpt de klant met het boeken van hun bus. Dat doen wij soms in de vorm van het personage en soms met alleen een tekst wolkje. Bekijk de website op www.busling.nl (de ontwikkeling van deze website is uitgevoerd door een andere partij).


Busling Animatie

Om het voor klanten het proces van een bus boeken zo duidelijk mogelijk te maken hebben we ook een uitleg animatie gemaakt. Deze animatie vertelt kort wat de voordelen van Busling zijn en vertelt daarna hoe het systeem werkt. In deze animatie wordt ook weer gebruik gemaakt van de online buschauffeur Bob.

Dingen die
we graag
delen

Alle blogs
ALLE BLOGS

Let’s turn your idea
into a brand

Heb jij een innovatief idee? Wil je een bedrijf starten? Of heb je al bedrijf, maar wil je jouw positionering en branding naar de next level brengen? Laat het weten!

Vrijblijvend gesprek
VRIJBLIJVEND GESPREK